zaterdag 6 maart 2010

Ekokook

Wel eens gehoord van Eco koken? Het bestaat echt met de keuken van Faltazi. Designers Victor Massip en Laurent Lebot hebben een keuken ontworpen waar water gerecycled wordt en afval afgebroken wordt door speciale aardwormen. Het klinkt allemaal niet geheel aantrekkelijk maar uiteindelijk is dit een heel speciaal duurzaam project. Daarnaast ziet de keuken er ook nog erg leuk en modern uit.
De keuken bevat opslag containers voor verpakkingen, een reservoir onder het aanrecht om water op te vangen dat hergebruikt kan worden en een container waar aardwormen organisch afval afbreken.




Als dit geen cradle to cradle is dan weet ik het ook niet meer. Ik vind het inspirerend omdat de keuken een prachtig design heeft en je aan de buitenkant niet ziet wat deze keuken allemaal kan. Ik vind het een geweldig aantrekkelijk idee omdat we hiermee heel veel vervuiling tegengaan en tegelijkertijd bespaar je een hoop geld door recycling. Deze keuken heeft zeker toekomst potentieel omdat we hier echt op moeten gaan letten en op deze manier wordt dat nog leuk ook.

www.dezeen.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten